Retraite en numerologie 

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024 in Amstelveen 

Dalai Lama; ‘vergeet wie je dacht te zijn en accepteer wie je bent’

De retraite heeft als onderwerp acceptatie; om via introspectie en meditatie een weg te vinden van ‘wat je bent’, naar ‘wie je werkelijk bent’.

Wát je bent wordt bepaald door de omstandigheden van je leven.  Je ontvangt een aantal “etiketten” door je geboorte, wat voor familie ben je in beland, wat is je lichamelijke gesteldheid, wie zijn de mensen om je heen als je opgroeit. Ook andere situaties waarin je terecht komt zijn hierin belangrijk – je school, je werk, de buurt waarin je woont, je partner.

Maar wie je werkelijk bent, wordt niet bepaald door de omstandigheden. Wie jij werkelijk bent, komt tevoorschijn door de manier waarop je met de omstandigheden van je leven omgaat. Wie je bent, is een ziels-aangelegenheid, en wordt bepaald door je keuzes, je houding en de intentie waarmee je leeft.

 Acceptatie betekent dat we onszelf niet langer laten definiëren door de moeilijkheden die we tegenkomen – het is een weg terug naar emotionele vrijheid.

Acceptatie geeft ons het besef terug van wie we werkelijk zijn. We zijn veel meer dan onze zorgen, veel meer dan de omstandigheden van ons leven, veel meer dan onze gedachten, veel meer dan onze emotie! Acceptatie maakt de weg vrij om opnieuw vreugde te kunnen beleven en geeft een nieuw uitzicht op de toekomst.

Acceptatie van “wat je bent” maakt dat je meer ruimte creëert om te worden “wie je werkelijk bent”. Met het accepteren van wie je werkelijk bent neem je ook verantwoordelijkheid voor je acties en daden. Het maakt je daardoor niet alleen sterker maar je gaat ook bewuster in het leven staan. Je komt van binnenuit op voor jezelf op een liefdevolle manier.


Programma

Het proces van het accepteren van "wat je bent" naar "wie je werkelijk bent' is voornamelijk een innerlijk proces.  We zullen door middel van (stilte) oefeningen, themasessies, (korte) wandelingen en de numerologie erachter komen wat nodig is om te accepteren wie we werkelijk zijn.


Locatie

De meditatie retraite vindt plaats in een Nonnenkap op de tuinvereniging in Amstelveen De Nonnenkap is omgeven door groen en rust. Het is een bijzondere, lichte en liefdevolle ruimte waar we ons thuis en veilig voelen. Een ideale ontmoetingsplek voor introspectie en creativiteit. De omgeving biedt voldoende plek om in de natuur te wandelen.


 

Informatie:

Datum:                                 zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024 

Locatie:                                Amstelveen

Max aantal personen:       6

Kosten                                  € 295,00 (gedeelde 2p kamer), € 345,00 (1p kamer)

In de kosten zijn begrepen lunch op zaterdag, verblijf in Het Rechthuis in Uithoorn met ontbijt, lunch op zondag.

Aanmelden via contact@jouwmissie.nl of via inschrijfformulier.