Numerologie en retraite

Het doel van een retraite is om weer in je kracht te komen. Om samen met anderen bewust te worden waaraan je aandacht mag besteden om de liefde in jezelf weer terug te vinden
Het is om je in een veilige omgeving over te geven aan wat zich aandient en weer evenwicht in jezelf terug te vinden.

Niet alleen de dagen van de retraite maar ook de weken en maanden daarna blijft het bewustwordingsproces op volle toeren draaien. Meedoen aan een retraite werkt louterend voor je ziel.

Wij organiseren dit najaar een retraite waarin de numerologie aandacht zal krijgen:
Radicale acceptatie; een meditatieretraite om vrede te vinden met wie je bent.
Een driedaagse retraite van donderdag 27 oktober t/m zondag 30 oktober in Mafra (30 min van Lissabon) in Portugal.

Radicale Acceptatie: een meditatieretraite om vrede te vinden met wie je bent

De essentie van deze retraite is om via introspectie en meditatie een weg te vinden van “wat je bent” naar “wie je werkelijk bent”. 

3-daagse retraite in Portugal – donderdag 27 t/m zondag 30 oktober 2022

vergeet wie je dacht te zijn en accepteer wie je bent

Dalai Lama

Er zijn momenten in het leven dat we problemen of pijn tegenkomen; we kunnen trauma’s hebben, fysieke problemen of relaties die ons echt ongelukkig maken; we kunnen frustrerende situaties tegenkomen die we niet kunnen veranderen. 
 Veel mensen maken hetzelfde mee – een ander verandert niet voor jou. 
Al weten we dat alles wat we meemaken een les is en nodig voor onze innerlijke groei, toch kunnen er zaken zijn die moeilijk te accepteren zijn – of waar we gewoon niet weten hóe.

Wat zijn de opties? Je kunt je ellendig blijven voelen, óf je kunt kijken of je een manier kan vinden om de realiteit van je eigen leven te accepteren. Radicale Acceptatie kan ervoor zorgen dat je zélf weer de teugels van leven in handen kunt nemen. 

Acceptatie is geen zelfmedelijden. Juist niet: Radicale acceptatie maakt ons allesbehalve passief. Acceptatie geeft ons het besef terug van wie we werkelijk zijn. We zijn veel meer dan onze zorgen, veel meer dan de omstandigheden van ons leven, veel meer dan onze gedachten, veel meer dan onze emotie! Acceptatie maakt de weg vrij om opnieuw vreugde te kunnen beleven en geeft een nieuw uitzicht op de toekomst. 

De essentie van deze retraite is om via introspectie en meditatie een weg te vinden van “wat je bent” naar “wie je werkelijk bent”. 
Wát je bent wordt bepaald door de omstandigheden van je leven. De situaties waarin je terecht komt maken dat je een bepaalde rol hebt, een serie karakteristieken, specifieke problemen. Je ontvangt eigenlijk een aantal “etiketten” door je geboorte, wat voor familie ben je in beland, wat is je lichamelijke gesteldheid, wie zijn de mensen om je heen als je opgroeit. Ook andere situaties waarin je terecht komt zijn hierin belangrijk – je school, je werk, de buurt waarin je woont, je partner. 
Maar wie je werkelijk bent, wordt niet bepaald door de omstandigheden. Wie jij werkelijk bent, komt tevoorschijn door de manier waarop je met de omstandigheden van je leven omgaat. Wie je bent, is een ziels-aangelegenheid, en wordt bepaald door je keuzes, je houding en de intentie waarmee je leeft.
Acceptatie van “wat je bent” maakt dat je meer ruimte creëert om te worden “wie je werkelijk bent”.
Met het accepteren van wie je werkelijk bent neem je ook verantwoordelijkheid voor je acties en daden. Het maakt je daardoor niet alleen sterker maar je gaat ook bewuster in het leven staan. Je komt van binnenuit op voor jezelf op een liefdevolle manier.

Hoe gaat de retraite er uit zien?


Programma 

Donderdag
Je bent welkom vanaf 16.00 uur. Het programma begint om 20.00 uur.
20.00 uur: kennismaking, presentatie van het programma, ontspanningsmeditatie met klankschalen.

Vrijdag
07.30 ochtendmeditatie (facultatief), daarna ontbijt.
10.00 uur. Ochtendsessie: Observeren en inventariseren van waar je nu staat.
13.00 uur Lunch
15.30 uur 1e Middagsessie: Strategieën en patronen ontdekken: wat is jouw verhaal?
17.30 uur 2e Middagsessie: Beleef de emotie achter jouw verhaal
19.30 uur: diner
Na het diner is er een avondmeditatie met de klankschalen.

Zaterdag
07.30 uur ochtendmeditatie (facultatief), daarna ontbijt.
10.00 uur. Ochtendsessie: Betekenis geven via de numerologie
11.30 uur - natuurwandeling
13.00 uur Lunch
15.30 uur 1e middagsessie: Voortzetting Numerologie-sessie
17.30 uur: 2e middagsessie: Wat verwacht je van het leven?
19.30 uur: diner
Na het diner is er een geleide meditatie en klanksessie

Zondag
7.30 uur is er een ochtendmeditatie, daarna ontbijt. Als het weer het toestaat zullen we een vuurceremonie doen op de vulkaan vlak bij het dorp. 
10.00 uur. Ochtendsessie: Overgave aan wie je werkelijk bent.
13.00 uur Lunch
15.30 uur - 17-30 uur Afsluitende meditatiekring. 

In het programma van de retraite komen de kernbegrippen van het acceptatieproces aan de orde. Het gaat dan om:

 • Het identificeren en observeren van ons persoonlijke thema
 • Patronen en strategieën die we toepassen om te gaan met wat ons dwars zit
 • Het durven ervaren van álles wat er in ons speelt
 • Hoe geven we betekenis aan wat er speelt
 • Kunnen we de controle loslaten en in overgave gaan om opnieuw vrij te zijn en blij met wie je bent

Omdat acceptatie voornamelijk een innerlijk proces is, zullen we regelmatig mediteren. Dat kan een zittende meditatie zijn of een wandeling bijvoorbeeld. Elke ochtend en middag zal via een reflectie en een korte geleide meditatie een aspect behandeld worden dat je kan helpen meer inzicht te krijgen in jouw proces. Om de concepten die in de reflecties aan de orde komen te oefenen, zullen er enkele oefeningen zijn die we in groepsverband doen. 

Er zal ook aandacht besteed worden aan de numerologie. Een hulpmiddel om te onderzoeken wie je nou werkelijk bent. Immers jouw geboortedatum bepaalt jouw missie en jouw geboortenamen geven aan hoe je jouw missie uitvoert. Als vanzelf volg je al de energie van jouw getallen maar door het bewust worden hiervan voel je hoe langer hoe meer wie je bent. Dit voelen is belangrijk om niet alleen te ervaren wie je werkelijk bent maar ook om het te accepteren en hier verantwoordelijkheid voor te nemen.

Tussen de groepssessies door is er tijd voor rust en ontspanning, óf een moment van coaching door Marleen of Rietske.

In de ochtenden en avonden worden de meditaties begeleid door de klanken van de Tibetaanse Klankschalen. De ochtend-meditaties zijn facultatief.

Het is niet nodig om meditatie-ervaring te hebben om deel te nemen aan de retraite. Wél is het nodig dat je de wil hebt om via introspectie meer zelfkennis op te doen, en de wens hebt om meer balans, rust en vrijheid te vinden! 

Locatie

De meditatie retraite vindt plaats in het dorpje Aldeia da Mata Pequena. Gelegen tussen de valleien en heuvels van Mafra, 30 minuten van Lissabon. Het is een klein landelijk dorp met een tiental huizen, waar je nog steeds in gemeenschap met de natuur leeft en dat rust en authenticiteit ademt. 

Aldeia da Mata Pequena ligt binnen de zogenaamde speciale beschermingszone van Penedo do Lexim, waar we een uitgedoofde vulkaan aantreffen. Al met al een buitengewoon rijk en goed bewaard gebleven natuurlijk landschap dat uitnodigt tot rust, ontspanning en contact met de natuur.

Inbegrepen in het verblijf zijn de maaltijden van vrijdag, zaterdag en de lunch van zondag. Deze maaltijden zijn vegetarisch, met ingrediënten van biologische landbouw. 

www.aldeiadamatapequena.com

Begeleidsters van deze retraite

Rietske van Raay

Sinds 1992 woon en werk ik in Portugal. Sinds 15 jaar werk ik als meditatie-leraar;  ook faciliteer ik meditatie retraites, workshops en cursussen. Daarnaast ben ik werkzaam als freelance scenarioschrijver en documentairemaker. 
Mijn leven veranderde toen een lichamelijke ziekte me dwong een lange pauze te nemen. Het was duidelijk dat het leven zoals het zich tot op dat moment had afgespeeld, niet had geleid tot een situatie van geluk, gezondheid en persoonlijke voldoening. Dat was het begin van een spirituele zoektocht. Het leven bracht me van de christelijke mystiek naar het boeddhisme, via technieken als transcendente meditatie, sjamanisme, mindfulness, soundhealing en energetische healing. Geleidelijk aan werd het pad onthuld dat terugleidt naar spirituele harmonie, de basis voor een gelukkig leven en een betere lichamelijke gezondheid- een pad dat ik blijf bewandelen.
Naast de meditaties werk ik als spiritueel coach ("Soulcoach"), om mensen te ondersteunen op hun weg terug naar hun eigen kracht, talenten en gaven - en hen te begeleiden bij het vinden van hun eigen harmonie en innerlijke vrijheid. Sleutelbegrippen in dit proces zijn zonder twijfel Mededogen en Onvoorwaardelijke Liefde. Ieder mens heeft zijn eigen unieke verhaal, dat pas duidelijk wordt als 
Alle mensen hebben het recht om gelukkig te zijn. We hebben het recht om vrij te zijn en zonder remmingen levensvreugde te ervaren. Dat is mijn motivatie geweest om mijn werk te doen onder de naam "Cavalo de Vento" (Windpaard). Het Windpaard is de kracht van de vrije ziel, aanwezig in iedereen, die ons helpt om terug te keren naar de essentie van ons Zijn.

www.cavalo-de-vento.blogspot.com

Marleen Bogaers

Geboren en opgegroeid in het buitenland (Haiti) heb ik verschillende energieën ervaren van hoe je anders in leven kunt staan. Magie en werkelijkheid bestonden/bestaan naast elkaar. Het is de rode draad in mijn leven om een evenwicht te vinden tussen de magie en de werkelijkheid. Om hier balans in te vinden heb ik diverse opleidingen gevolgd oa tot spiritueel life coach. De numerologie heeft mij veel duidelijkheid gegeven. Immers Plato zei al: ‘Numbers are the highest degree of knowledge. It is knowledge itself’. Bijvoorbeeld geboortedata bevatten kennis (werkelijkheid) van jouw missie, terwijl geboortenamen de uitvoering van jouw missie (magie) bepalen. Mijn passie is dan ook om liefdevolle leiding te geven en door middel van het bewust worden door aandacht, acceptatie, vergeving, overgave, vertrouwen en dankbaarheid, jezelf liefdevolle te omarmen.

www.jouwmissie.nl


Informatie

 • Datum: donderdag 27 t/m zondag 30 oktober 2022
 • Plaats: Aldeia da Mata Pequena, Mafra, Portugal
 • Kosten: € 600 (individuele kamer) € 550 (gedeelde 2-persoonskamer)
 • 12 deelnemers maximaal
 • Inbegrepen in deze kosten: Verblijf, maaltijden van vrijdag en zaterdag, lunch op zondag. 
 • Voor donderdagavond kan apart een lichte avondmaaltijd gereserveerd worden.

De reis van en naar Portugal wordt door de deelnemers zelf geregeld. Mocht je eerder naar Aldeia da Mata Pequena willen komen of langer willen blijven, geef het dan aan op het inschrijfformulier, dan kunnen we dat voor je reserveren.

Klik hier voor het inschrijfformulier