Veiligheid

Het is eerst mijzelf zuurstof geven, voordat ik mijn omgeving kan beademen.

Wat is veilig zijn, nu met Covid-19? Wanneer ben ik veilig? Deep down in ons zit nog dat oergevoel van vroeger, toen we op jacht moesten voor ons eten en wolven ons achterna zaten. Die tijd is voorbij en het gevoel van onveiligheid blijft. Iedere keer ervaar ik dat het prettig is als de omgeving mij het gevoel van veiligheid biedt, maar ik ervaar het ook als schijnveiligheid. De tegenstrijdigheid van verbondenheid en van het alleen zijn. De tegenstelling van er voor elkaar willen zijn en eerst voor jezelf dienen te zorgen. Het beeld van in het vliegtuig zitten en dat de stewardess zegt dat, als het nodig is, je eerst zelf het zuurstofmasker op moet zetten voordat je het bij de ander dient te bevestigen. Het is eerst mijzelf zuurstof geven, voordat ik mijn omgeving kan beademen.

Als ik mij (on)veilig voel, merk ik het direct aan mijn longen. Of mijn ademhaling zit heel hoog en als de onveilige situatie voorbij is kan ik ‘opgelucht ademhalen”. Of als ik iets wonderschoons ervaar kan dat ‘adembenemend’ zijn. Het bewust worden van mijn ademhaling en de aandacht naar mijn ademhaling brengen, is een van mijn manieren om mijn rust te realiseren. Vanuit de overgave naar een diepe buikademhaling ontmoet ik mijzelf en creëer ik een overvloed aan onvoorwaardelijkheid om in liefde en vrijheid er te zijn voor de ander. Deze onafhankelijkheid zorgt ervoor dat ik mij veilig waan.

Aan iedere letter kun je een cijfer verbinden waaruit je de trilling van het woord leest. Welke trilling heeft het woord veiligheid?

Veiligheid (22+5+9+3+9+7+8+5+9+4= 81=8+1=) 9

Het getal 9 staat voor het hebben van menselijk begrip, voor educatie, voor het afmaken van projecten.

Herstellen van kracht en liefde d.m.v. coaching en numerologie

Jij en ik zijn hetzelfde, wij zijn liefde. Soms lijkt het alsof de liefde zich heeft verstopt, je begrijpt het niet en je weet even niet hoe je de liefde weer kunt ervaren. Dan heb je een richtingaanwijzer nodig zodat de liefde weer zichtbaar wordt. Als life coach en numeroloog kan ik je helpen de kracht en liefde in jou weer te herstellen. Jij bent uniek, dus als life coach onderzoek ik met jou wat bij jou past qua creativiteit en/of activiteit (zoals wandelen, golfen, natuur).

Ik hanteer de ethische beroepscode van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroep Coaches, zie www.NOBCO.nl).

Andere artikelen uit deze categorie:

Lichaam

Mijn lichaam is mijn vriend en mijn bondgenoot. Vroeger zag ik mijn lichaam als iets aparts; niet als onderdeel van wie ik dacht te zijn.

Lees verder

Schaamte

Ieder van ons is uniek. In onze authenticiteit willen we de verbinding aangaan. Maar in onze vroegere jaren hebben we ervaren dat dit niet de bedoelin

Lees verder

Wassende handen maart 2020

Er is een wereldwijd virus, Covid-19. Wat doet dit met jou en met mij?

Lees verder

Bewust zijn

Hoe doe je dat nou, je ergens bewust van zijn? Zolang je nergens last van hebt, ga je je ergens van bewust zijn, niet aan.

Lees verder

Over (lucide) dromen

Dromen is best wel een ingewikkeld onderwerp en om hier voor mijzelf duidelijkheid in te verschaffen, is niet makkelijk.

Lees verder

Liefhebben

Bij het wakker worden voel ik al! Het zal vandaag anders gaan dan anders. Alles wat ik in gedachte had om te gaan doen, mijn doelen, mijn uitdagingen,

Lees verder

Eenzaamheid

Wat heb ik mij lang eenzaam gevoeld. Een pijn en een leegte in mijn hart ervaren. Van alles en nog wat heb ik geprobeerd om de pijn te bestrijden.

Lees verder

Helen

Jij en ik, wij hebben allemaal wonden opgelopen in ons leven. Ik noem ze liever scheurtjes.

Lees verder

Verlangen

Het verlangen van het verlangen, bevangen, bevangen door verlangen.

Lees verder

Verwachting

Mijn mantra is: verwacht niets en accepteer wat er nu is. Ik ervaar een kloof tussen mijn verwachting en de realiteit. Hoe groter de kloof, hoe meer s

Lees verder

Kunst

Kunst is schilderijen, gedichten, verhalen, beeldhouwwerken, fotografie, architectuur en het leven. De wereld is kunst. Ik houd van kunst.

Lees verder

Liefde

Is het recalcitrantie, is het naïviteit of is het gewoonweg overgave? Mijn aandacht gaat nu uit naar liefde.

Lees verder

Het ‘wij’gevoel

Verleden jaar gebeurde het ineens; het gevoel dat ik mij moest terugtrekken; een zeurend stemmetje in mij dwong mij min of meer om hetgeen waarmee ik

Lees verder

Hopeloosheid

Ik ben hopeloos verliefd, hopeloos verliefd op het leven.

Lees verder

Ik hoor bij jou

Jaren geleden volgde ik een ademcursus om bij spanning rust in mijn lichaam en hoofd te krijgen. Het focussen op je ademhaling is bij uitstek de manie

Lees verder

Ervaren

Ervaren is het allermooiste van mij overgekomen is. Er is geen liefde, groei, boosheid en zon (enzovoort), als ik het niet ervaar.

Lees verder

Duurzaam

In bijna ieder artikel komt het woord duurzaam voor. Het is een bewust omgaan met alles wat het universum aan ons heeft gegeven.

Lees verder

Loslaten

Is het geduldig wachten tot het beter wordt of is het loslaten in absoluut vertrouwen?

Lees verder

Speelsheid

Speelsheid houdt een methodeloze methode in. Speelsheid gaat over vrijheid.

Lees verder

Yin Yang

Als iemand aan mij vroeg, wat ik later wilde worden antwoordde ik steevast “wijs”. Hoe word ik wijs? Wat is wijsheid ? Heeft het alleen te maken met e

Lees verder

Van wilskracht naar aandacht

Terugkijkend op mijn leven zijn er verschillende rode draden te ontdekken. Een ervan is mijn verandering van perceptie.

Lees verder

Stap voor stap

Ik vind niet de liefde Ik vind de obstakels in mij Die liefde tegenhouden Ik ben liefde

Lees verder

In het midden staan

Midden in de chaos van het leven, ga ik op avontuur. Spelen, leren, ontdekken, ervaren en genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Lees verder

Niemand

Laten we een spelletje doen. Huh, een spelletje?

Lees verder

Lijden

Als ik lijd, dan komt dat voort uit twee situaties; er is iets wat ik niet wil of ik wil iets wat er niet is. Ik ben zorgeloos op het moment dat ik ni

Lees verder

Van wond naar wonderen

Wonderlijk hoe het leven loopt. Ik heb wonden opgelopen, zoals wij dat allemaal doen. De ervaringen die ik heb opgedaan heb ik eerst afgedekt, pleiste

Lees verder

WATER IS en WAT ER IS

Water is. Lang geleden was er een riviertje. Dit was niet zomaar een riviertje; dit riviertje had lol in het leven.

Lees verder

De letters A, H en I in de verbinding

De verbindingen die ik aan ga probeer ik vanuit liefde te doen.

Lees verder

Joehoe, waar ben je?

Als trotse oma pas ik wekelijks op mijn vier prachtige kleinkinderen en dat vind ik heerlijk.

Lees verder