Basis

Als je duidelijkheid hebt over jezelf, herstel en versterk je je fundament en ervaar je de liefde voor jezelf.

Basis als bedoeld in fundament; waarop verder gebouwd kan worden en waarop je weer kunt terugvallen. Als het fundament niet stevig is, zakt hetgeen waarop het fundament gebouwd is, in. Voorbeelden zijn gebouwen, sport, relaties. Dagelijks zijn we, onbewust, bezig met het herstellen van de basis. Als het even niet gaat dan gaan we het onderzoeken, waar ligt het aan, wat kan ik eraan doen?

Zo ook met ons fundament van lichaam en geest. Vaak vindt er een aanleiding plaats voordat we gaan onderzoeken van waaruit we leven. Ons fundament is authentiek en uniek en alleen jij kan terugkeren om bewust te worden wat je in de loop van de jaren hebt genegeerd. Bij lekkage van je huis ga je meteen op onderzoek uit, als het jezelf betreft vind je het eng om geconfronteerd te worden met je basis. Waarom eigenlijk?

Met klachten gaan we naar specialisten, die hebben ervoor gestudeerd. Maar deep down inside weet jij veel beter dan wie dan ook wat er aan de hand is. Jij bent je eigen specialist. Het is een uitdaging om je te verbinden met jezelf en te voelen en te ervaren wat jouw basis is en van waaruit jij je beslissingen neemt. Het is een rijkdom als je het proces ingaat omdat je basis je vertelt hoe je het wilt hebben. Als je duidelijkheid hebt over jezelf, herstel en versterk je je fundament en ervaar je de liefde voor jezelf. Je kern komt aan het licht en als vanzelf maak je anderen hier deelgenoot van. Het is.

Een prachtig boekje, “Story of a Humble Man”, geschreven door Tim Huisman en geïllustreerd door Lotje Meijknecht, bekrachtigt dit blog.

Dit sprookje heeft elementen uit de blues en de volksverhaalvertelkunst en de verhaallijn loopt rond; het kan zich altijd herhalen. De illustraties bewegen zich daarom ook in de rondte.

Zie www.lotjemeijknecht.nl

Andere artikelen uit deze categorie:

Schaamte

Ieder van ons is uniek. In onze authenticiteit willen we de verbinding aangaan. Maar in onze vroegere jaren hebben we ervaren dat dit niet de bedoelin

Lees verder

Het ‘wij’gevoel

Verleden jaar gebeurde het ineens; het gevoel dat ik mij moest terugtrekken; een zeurend stemmetje in mij dwong mij min of meer om hetgeen waarmee ik

Lees verder

Wassende handen maart 2020

Er is een wereldwijd virus, Covid-19. Wat doet dit met jou en met mij?

Lees verder

WATER IS en WAT ER IS

Water is. Lang geleden was er een riviertje. Dit was niet zomaar een riviertje; dit riviertje had lol in het leven.

Lees verder

Van wond naar wonderen

Wonderlijk hoe het leven loopt. Ik heb wonden opgelopen, zoals wij dat allemaal doen. De ervaringen die ik heb opgedaan heb ik eerst afgedekt, pleiste

Lees verder

Vrede

Vroeger was alles beter! We konden doen en laten wat we wilden en we konden vrij ademhalen.

Lees verder

De letters A, H en I in de verbinding

De verbindingen die ik aan ga probeer ik vanuit liefde te doen.

Lees verder

Speelsheid

Speelsheid houdt een methodeloze methode in. Speelsheid gaat over vrijheid.

Lees verder

Ik hoor bij jou

Jaren geleden volgde ik een ademcursus om bij spanning rust in mijn lichaam en hoofd te krijgen. Het focussen op je ademhaling is bij uitstek de manie

Lees verder

Ervaren

Ervaren is het allermooiste van mij overgekomen is. Er is geen liefde, groei, boosheid en zon (enzovoort), als ik het niet ervaar.

Lees verder

Van wilskracht naar aandacht

Terugkijkend op mijn leven zijn er verschillende rode draden te ontdekken. Een ervan is mijn verandering van perceptie.

Lees verder

Verlangen

Het verlangen van het verlangen, bevangen, bevangen door verlangen.

Lees verder

Liefhebben

Bij het wakker worden voel ik al! Het zal vandaag anders gaan dan anders. Alles wat ik in gedachte had om te gaan doen, mijn doelen, mijn uitdagingen,

Lees verder

Lichaam

Mijn lichaam is mijn vriend en mijn bondgenoot. Vroeger zag ik mijn lichaam als iets aparts; niet als onderdeel van wie ik dacht te zijn.

Lees verder

Helen

Jij en ik, wij hebben allemaal wonden opgelopen in ons leven. Ik noem ze liever scheurtjes.

Lees verder

Niemand

Laten we een spelletje doen. Huh, een spelletje?

Lees verder

Joehoe, waar ben je?

Als trotse oma pas ik wekelijks op mijn vier prachtige kleinkinderen en dat vind ik heerlijk.

Lees verder

Verwachting

Mijn mantra is: verwacht niets en accepteer wat er nu is. Ik ervaar een kloof tussen mijn verwachting en de realiteit. Hoe groter de kloof, hoe meer s

Lees verder

Veiligheid

Wat is veilig zijn, nu met Covid-19? Wanneer ben ik veilig?

Lees verder

In het midden staan

Midden in de chaos van het leven, ga ik op avontuur. Spelen, leren, ontdekken, ervaren en genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Lees verder

Loslaten

Is het geduldig wachten tot het beter wordt of is het loslaten in absoluut vertrouwen?

Lees verder

Bewust zijn

Hoe doe je dat nou, je ergens bewust van zijn? Zolang je nergens last van hebt, ga je je ergens van bewust zijn, niet aan.

Lees verder

Yin Yang

Als iemand aan mij vroeg, wat ik later wilde worden antwoordde ik steevast “wijs”. Hoe word ik wijs? Wat is wijsheid ? Heeft het alleen te maken met e

Lees verder

Over (lucide) dromen

Dromen is best wel een ingewikkeld onderwerp en om hier voor mijzelf duidelijkheid in te verschaffen, is niet makkelijk.

Lees verder

Liefde

Is het recalcitrantie, is het naïviteit of is het gewoonweg overgave? Mijn aandacht gaat nu uit naar liefde.

Lees verder

Duurzaam

In bijna ieder artikel komt het woord duurzaam voor. Het is een bewust omgaan met alles wat het universum aan ons heeft gegeven.

Lees verder

Eenzaamheid

Wat heb ik mij lang eenzaam gevoeld. Een pijn en een leegte in mijn hart ervaren. Van alles en nog wat heb ik geprobeerd om de pijn te bestrijden.

Lees verder

Van leegte naar ruimte

Lang heb ik een leegte gevoeld, een leegte in mijn diepste zelf, een leegte die niet opgevuld kon worden, een leegte die niet leeg was maar ook niet v

Lees verder

Hou van mij

Kan ik dat voelen, kan ik dat ervaren? Kun jij dat voelen, kun jij dat ervaren?

Lees verder