Loslaten

Ik omarm mijn innerlijk kind en ben verantwoordelijkheid gaan nemen voor mijn eigen leven.

Is het geduldig wachten tot het beter wordt of is het loslaten in absoluut vertrouwen?
Wachten tot het beter wordt, is jarenlang mijn instelling geweest. Ik ben een goed mens, ik heb het beste voor met iedereen dus ik weet zeker dat men dat gaat inzien en dan word ik gewaardeerd en dan wordt het beter. Het kind in mij schreeuwde om aandacht.

Door dit te onderkennen ben ik al mijn concepten en illusies los gaan laten. Ik ben een lieve ouder geworden voor het kind in mij. Ik omarm mijn innerlijk kind en ben verantwoordelijkheid gaan nemen voor mijn eigen leven. De aandacht die ik nodig heb, zit in mij en niet aan de buitenkant. Met aandacht de dingen doen die ik belangrijk vind, met aandacht het gedane ervaren.

Loslaten van alles wat mij niet meer dient, van de spanning in mijn lichaam tot de controle willen houden op mijn eigen leven. Ik heb geen controle, want alles stroomt moeiteloos en gaat zoals het gaat. Loslaten is ook afscheid nemen van wat ik eens dacht dat belangrijk was en gaat vaak gepaard met pijn, het is uit mijn comfortzone stappen. Ik ben dankbaar voor alles wat er was en voor wat er nu is. Het loslaten geeft cadeautjes in de vorm van vrijheid. Geen controle meer, maar verrassingen en het ervaren van vrijheid. Er is alles en er is niets. Het is goed zoals het is en ik voel mij vrij.

Herstellen van kracht en liefde d.m.v. coaching en numerologie

Jij en ik zijn hetzelfde, wij zijn liefde. Soms lijkt het alsof de liefde zich heeft verstopt, je begrijpt het niet en je weet even niet hoe je de liefde weer kunt ervaren. Dan heb je een richtingaanwijzer nodig zodat de liefde weer zichtbaar wordt. Als life coach en numeroloog kan ik je helpen de kracht en liefde in jou weer te herstellen. Jij bent uniek, dus als life coach onderzoek ik met jou wat bij jou past qua creativiteit en/of activiteit (zoals wandelen, golfen, natuur).

Ik hanteer de ethische beroepscode van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroep Coaches, zie www.NOBCO.nl).

Andere artikelen uit deze categorie:

Ervaren

Ervaren is het allermooiste van mij overgekomen is. Er is geen liefde, groei, boosheid en zon (enzovoort), als ik het niet ervaar.

Lees verder

Veiligheid

Wat is veilig zijn, nu met Covid-19? Wanneer ben ik veilig?

Lees verder

Niemand

Laten we een spelletje doen. Huh, een spelletje?

Lees verder

Wassende handen maart 2020

Er is een wereldwijd virus, Covid-19. Wat doet dit met jou en met mij?

Lees verder

Kunst

Kunst is schilderijen, gedichten, verhalen, beeldhouwwerken, fotografie, architectuur en het leven. De wereld is kunst. Ik houd van kunst.

Lees verder

Van wond naar wonderen

Wonderlijk hoe het leven loopt. Ik heb wonden opgelopen, zoals wij dat allemaal doen. De ervaringen die ik heb opgedaan heb ik eerst afgedekt, pleiste

Lees verder

Het nu

Niet gisteren, niet morgen maar nu is aan de orde. Meer dan ooit ervaar ik het belang van ‘het nu’.

Lees verder

In het midden staan

Midden in de chaos van het leven, ga ik op avontuur. Spelen, leren, ontdekken, ervaren en genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Lees verder

Basis

Basis als bedoeld in fundament; waarop verder gebouwd kan worden en waarop je weer kunt terugvallen.

Lees verder

Zachtheid

De lucht blaast het zacht
Het vuur brandt als zachte kracht
De aarde voedt zoals verwacht Het water stroomt en verzacht

Lees verder

Liefde

Is het recalcitrantie, is het naïviteit of is het gewoonweg overgave? Mijn aandacht gaat nu uit naar liefde.

Lees verder

Lichaam

Mijn lichaam is mijn vriend en mijn bondgenoot. Vroeger zag ik mijn lichaam als iets aparts; niet als onderdeel van wie ik dacht te zijn.

Lees verder

Speelsheid

Speelsheid houdt een methodeloze methode in. Speelsheid gaat over vrijheid.

Lees verder

Eenzaamheid

Wat heb ik mij lang eenzaam gevoeld. Een pijn en een leegte in mijn hart ervaren. Van alles en nog wat heb ik geprobeerd om de pijn te bestrijden.

Lees verder

Verlangen

Het verlangen van het verlangen, bevangen, bevangen door verlangen.

Lees verder

Yin Yang

Als iemand aan mij vroeg, wat ik later wilde worden antwoordde ik steevast “wijs”. Hoe word ik wijs? Wat is wijsheid ? Heeft het alleen te maken met e

Lees verder

Waarheid

09-08-2022

Het niet-weten wat waarheid is, opent nieuwe perspectieven en mogelijkheden

Lees verder

Bewust zijn

Hoe doe je dat nou, je ergens bewust van zijn? Zolang je nergens last van hebt, ga je je ergens van bewust zijn, niet aan.

Lees verder

Helen

Jij en ik, wij hebben allemaal wonden opgelopen in ons leven. Ik noem ze liever scheurtjes.

Lees verder

Duurzaam

In bijna ieder artikel komt het woord duurzaam voor. Het is een bewust omgaan met alles wat het universum aan ons heeft gegeven.

Lees verder

Lijden

Als ik lijd, dan komt dat voort uit twee situaties; er is iets wat ik niet wil of ik wil iets wat er niet is. Ik ben zorgeloos op het moment dat ik ni

Lees verder

Ik hoor bij jou

Jaren geleden volgde ik een ademcursus om bij spanning rust in mijn lichaam en hoofd te krijgen. Het focussen op je ademhaling is bij uitstek de manie

Lees verder

Verwachting

Mijn mantra is: verwacht niets en accepteer wat er nu is. Ik ervaar een kloof tussen mijn verwachting en de realiteit. Hoe groter de kloof, hoe meer s

Lees verder

In dienst staan van elkaar

Al heel lang worstel ik met het begrip spiegels. We zijn spiegels voor elkaar. Spiegelen in het uitspreken van woorden, spiegelen in het doen en laten

Lees verder

Overgave

Alle antwoorden op mijn vragen zitten in mij, dat weet ik. Enkel een vonk van energie is nodig om erbij te komen.

Lees verder

Van leegte naar ruimte

Lang heb ik een leegte gevoeld, een leegte in mijn diepste zelf, een leegte die niet opgevuld kon worden, een leegte die niet leeg was maar ook niet v

Lees verder

Over (lucide) dromen

Dromen is best wel een ingewikkeld onderwerp en om hier voor mijzelf duidelijkheid in te verschaffen, is niet makkelijk.

Lees verder

Hopeloosheid

Ik ben hopeloos verliefd, hopeloos verliefd op het leven.

Lees verder

Het ‘wij’gevoel

Verleden jaar gebeurde het ineens; het gevoel dat ik mij moest terugtrekken; een zeurend stemmetje in mij dwong mij min of meer om hetgeen waarmee ik

Lees verder