Yin Yang

Ik doe niet meer de ervaring op, ik ben de ervaring.

Als iemand aan mij vroeg, wat ik later wilde worden antwoordde ik steevast “wijs”. Hoe word ik wijs? Wat is wijsheid ? Heeft het alleen te maken met ervaringen opdoen?
Nu na al die jaren van vallen en opstaan voel ik ineens waar de wijsheid in mij zit, weet ik hoe het voelt wanneer ik mij wijs voel en ben ik aan het trainen hoe ik daar vaker daar naar toe kan gaan en kan verblijven. Wijsheid heeft te maken met yin yang. Er is alles en er niets, op de dunne scheidslijn van de overgang van het een naar het ander, in de oog van de storm, in de stilte, in het niets, zit de wijsheid. Het ultieme punt van Zijn. De bewustwording, het gewaar zijn, het zonder oordeel zijn. Ik doe niet meer de ervaring op, ik ben de ervaring.

Yin Yang, de voortdurende moeiteloze stroom van beweging. De Chinezen van lang geleden, de Taoïsten, wisten dit al en hebben dit opgeschreven. De formule tot wijsheid ben ik aan het trainen, niet met apparaten buiten mijn lichaam maar met alles wat ik in mijn lichaam heb. Dit gebeurt door het volgen van meditaties (yin), door het doen van allerlei oefeningen (yang), om bewust te worden van mijn zijn, om in goede gezondheid, om in balans, om gelijkmoedig te zijn en om constant in de magie, want dit is voor mij een prettige staat van zijn, te verkeren. Zal ik na al die jaren toch nog wijs worden?

Aan iedere letter kun je een cijfer verbinden waaruit je de trilling van het woord leest. Welke trilling heeft het woorden yin yang?

Yin (7+9+5=21=2+1=) 3
Yang (7+1+5+7=20=) 2

Samen 3+2=5. Het getal 5 staat oa voor vrijheid, ongebondenheid en  afwisseling.

Herstellen van kracht en liefde d.m.v. coaching en numerologie

Jij en ik zijn hetzelfde, wij zijn liefde. Soms lijkt het alsof de liefde zich heeft verstopt, je begrijpt het niet en je weet even niet hoe je de liefde weer kunt ervaren. Dan heb je een richtingaanwijzer nodig zodat de liefde weer zichtbaar wordt. Als life coach en numeroloog kan ik je helpen de kracht en liefde in jou weer te herstellen. Jij bent uniek, dus als life coach onderzoek ik met jou wat bij jou past qua creativiteit en/of activiteit (zoals wandelen, golfen, natuur).

Ik hanteer de ethische beroepscode van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroep Coaches, zie www.NOBCO.nl).

Andere artikelen uit deze categorie:

Niemand

Laten we een spelletje doen. Huh, een spelletje?

Lees verder

Bewust zijn

Hoe doe je dat nou, je ergens bewust van zijn? Zolang je nergens last van hebt, ga je je ergens van bewust zijn, niet aan.

Lees verder

Het ‘wij’gevoel

Verleden jaar gebeurde het ineens; het gevoel dat ik mij moest terugtrekken; een zeurend stemmetje in mij dwong mij min of meer om hetgeen waarmee ik

Lees verder

Liefhebben

Bij het wakker worden voel ik al! Het zal vandaag anders gaan dan anders. Alles wat ik in gedachte had om te gaan doen, mijn doelen, mijn uitdagingen,

Lees verder

Van wilskracht naar aandacht

Terugkijkend op mijn leven zijn er verschillende rode draden te ontdekken. Een ervan is mijn verandering van perceptie.

Lees verder

Hou van mij

Kan ik dat voelen, kan ik dat ervaren? Kun jij dat voelen, kun jij dat ervaren?

Lees verder

Van leegte naar ruimte

Lang heb ik een leegte gevoeld, een leegte in mijn diepste zelf, een leegte die niet opgevuld kon worden, een leegte die niet leeg was maar ook niet v

Lees verder

Zachtheid

De lucht blaast het zacht
Het vuur brandt als zachte kracht
De aarde voedt zoals verwacht Het water stroomt en verzacht

Lees verder

WATER IS en WAT ER IS

Water is. Lang geleden was er een riviertje. Dit was niet zomaar een riviertje; dit riviertje had lol in het leven.

Lees verder

Verlangen

Het verlangen van het verlangen, bevangen, bevangen door verlangen.

Lees verder

Loslaten

Is het geduldig wachten tot het beter wordt of is het loslaten in absoluut vertrouwen?

Lees verder

Waarheid

09-08-2022

Het niet-weten wat waarheid is, opent nieuwe perspectieven en mogelijkheden

Lees verder

Overgave

Alle antwoorden op mijn vragen zitten in mij, dat weet ik. Enkel een vonk van energie is nodig om erbij te komen.

Lees verder

Kunst

Kunst is schilderijen, gedichten, verhalen, beeldhouwwerken, fotografie, architectuur en het leven. De wereld is kunst. Ik houd van kunst.

Lees verder

Over (lucide) dromen

Dromen is best wel een ingewikkeld onderwerp en om hier voor mijzelf duidelijkheid in te verschaffen, is niet makkelijk.

Lees verder

Verwachting

Mijn mantra is: verwacht niets en accepteer wat er nu is. Ik ervaar een kloof tussen mijn verwachting en de realiteit. Hoe groter de kloof, hoe meer s

Lees verder

Ik hoor bij jou

Jaren geleden volgde ik een ademcursus om bij spanning rust in mijn lichaam en hoofd te krijgen. Het focussen op je ademhaling is bij uitstek de manie

Lees verder

In het midden staan

Midden in de chaos van het leven, ga ik op avontuur. Spelen, leren, ontdekken, ervaren en genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Lees verder

Het nu

Niet gisteren, niet morgen maar nu is aan de orde. Meer dan ooit ervaar ik het belang van ‘het nu’.

Lees verder

Ervaren

Ervaren is het allermooiste van mij overgekomen is. Er is geen liefde, groei, boosheid en zon (enzovoort), als ik het niet ervaar.

Lees verder

Wassende handen maart 2020

Er is een wereldwijd virus, Covid-19. Wat doet dit met jou en met mij?

Lees verder

Eenzaamheid

Wat heb ik mij lang eenzaam gevoeld. Een pijn en een leegte in mijn hart ervaren. Van alles en nog wat heb ik geprobeerd om de pijn te bestrijden.

Lees verder

Schaamte

Ieder van ons is uniek. In onze authenticiteit willen we de verbinding aangaan. Maar in onze vroegere jaren hebben we ervaren dat dit niet de bedoelin

Lees verder

Hopeloosheid

Ik ben hopeloos verliefd, hopeloos verliefd op het leven.

Lees verder

Van wond naar wonderen

Wonderlijk hoe het leven loopt. Ik heb wonden opgelopen, zoals wij dat allemaal doen. De ervaringen die ik heb opgedaan heb ik eerst afgedekt, pleiste

Lees verder

Duurzaam

In bijna ieder artikel komt het woord duurzaam voor. Het is een bewust omgaan met alles wat het universum aan ons heeft gegeven.

Lees verder

Speelsheid

Speelsheid houdt een methodeloze methode in. Speelsheid gaat over vrijheid.

Lees verder

Helen

Jij en ik, wij hebben allemaal wonden opgelopen in ons leven. Ik noem ze liever scheurtjes.

Lees verder

In dienst staan van elkaar

Al heel lang worstel ik met het begrip spiegels. We zijn spiegels voor elkaar. Spiegelen in het uitspreken van woorden, spiegelen in het doen en laten

Lees verder